Re-conociendo Orriols. Semana de la Arquitectura 2016

img_8013_

El dia 1 d’octubre es va realitzar dins de la Setmana de l’Arquitectura 2016 es va realitzar el tour “re-coneixent Orriols” amb els següents objectius:

  • Aprofundir en la realitat d’un barri de València, ignorat en l’imaginari col·lectiu de la ciutat, que ha anat configurant-se arrossegat per les seves vicissituds i que, recentment, s’ha convertit en centre d’una nova forma d’entendre l’urbanisme incorporant la participació ciutadana.
  • Aproximar-se a un dels barris més multiculturals de la ciutat coneixent no només la seva estructura urbana sinó també el seu teixit social que s’ha convertit en motor de les seves últimes transformacions.
  • Conèixer les iniciatives de transformació urbana i disseny col·lectiu que s’han succeït al barri i, en particular, el projecte de transformació del conegut com a solar de l’ermita, iniciativa pionera a Espanya. En definitiva, noves estratègies per fer ciutat.

La present activitat pretén apropar el visitant a un recorregut a través de la història, l’arquitectura i l’urbanisme d’un barri, que encara que per molts oblidat, ha sabut erigir-se com a pioner pel que fa a noves formes de fer ciutat es refereix.

La seva condició perifèrica, aïllada del centre de la ciutat, assentat més enllà del cinturó de trànsits, així com la seva variable estructura social, han estat determinants en la configuració de la seva morfologia. Els seus carrers, més que fruit d’una meditada planificació, són reflex directe de l’espontaneïtat de la seva història, que és també la història de la ciutat que en ocasions s’ha mostrat aliena.

L’activitat planteja una primera trobada en el qual poder compartir documentació gràfica que permeti al visitant comprendre millor la realitat d’aquest barri, per posteriorment passejar al costat d’un dels companys en grups reduïts.

Es pretén que, a través del recorregut guiat a través dels seus carrers s’arribi a comprendre el perquè de la seva morfologia i de la seva realitat actual atenent a aspectes socials i culturals.

La visita conclourà amb l’acostament a les noves propostes urbanes i de disseny col·laboratiu que han tingut lloc al barri recentment.

—–

El día 1 de octubre se realizó dentro de la Semana de la Arquitectura 2016 se realizó el tour “re-conociendo Orriols” con los siguientes objetivos:

  • Profundizar en la realidad de un barrio de Valencia, ignorado en el imaginario colectivo de la ciudad, que ha ido configurándose arrastrado por sus vicisitudes y que, recientemente, se ha convertido en centro de una nueva forma de entender el urbanismo incorporando la participación ciudadana.
  • Aproximarse a uno de los barrios más multiculturales de la ciudad conociendo no solo su estructura urbana sino también su tejido social que se ha convertido en motor de sus últimas transformaciones.
  • Conocer las iniciativas de transformación urbana y diseño colectivo que se han sucedido en el barrio y, en particular, el proyecto de transformación del conocido como solar de la ermita, iniciativa pionera en España. En definitiva, nuevas estrategias para hacer ciudad.

La actividad acercó al visitante a un recorrido a través de la historia, la arquitectura y el urbanismo de un barrio, que aunque por muchos olvidado, ha sabido erigirse como pionero en cuanto a nuevas formas de hacer ciudad se refiere.

Su condición periférica, aislada del centro de la ciudad, asentado más allá del cinturón de Tránsitos, así como su variable estructura social, han sido determinantes en la configuración de su morfología. Sus calles, más que fruto de una meditada planificación, son reflejo directo de la espontaneidad de su historia, que es también la historia de la ciudad que en ocasiones se ha mostrado ajena.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *